Šarapovová zdolala Azarenkovú, je prvou finalistkou Roland Garros

06.06.2013 Celý región

Paríž 6. júna (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Obhajkyňa minuloročného prvenstva zdolala v štvrtkovom semifinále Bielorusku Victoriu Azarenkovú v troch setoch 6:1, 2:6 a 6:4.

V úvodnom sete dominovala Šarapovová. Do zápasu síce nevstúpila šťastne, keď prvú hru prehrala na nulu, ale následne šiestimi vyhratými gemami v rade získala prvý set. V druhom dejstve sa hra vyrovnala a dominanciu postupne prevzala Bieloruska, ktorá po 40 minútach stav na sety vyrovnala. Rozhodujúca časť nasledovala až po dažďovej prestávke, po ktorej obe hráčky predvádzali agresívnu hru. Záver priniesol dramatické momenty, keď Šarapovová mala na dosah postup, ale nedokázala premeniť štyri mečbaly a naopak Azarenková čistou hrou znížila na 4:5. Nasadená dvojka celý zápas rozhodla 12. esom a do parížskeho finále postúpila aj napriek neuveriteľným 11 dvojchybám.

"Musela som tuho bojovať až do konca," citovala agentúra dpa slová Šarapovovej, ktorá má v grandslamových semifinále naďalej negatívnu bilanciu 8:9. Víťazka priznala, že dažďová prestávka pred rozhodujúcim dejstvom jej pomohla. "V šatni som premýšľala o tom, čo som správne robila v prvom sete a snažila som sa to zopakovať. Ale najťažšie boli pre mňa posledné loptičky."

Serena sfúkla Erraniovú

Vo finále ženskej dvojhry v Paríži sa Ruska Šarapovová stretne s Američankou Serenou Williamsovou. Mladšia Williamsová priam "sfúkla" z kurtu Talianku Saru Erraniovú 6:0, 6:1.

Serena Williamsová nedala Erraniovej takmer žiadnu šancu a z kurtu ju zmietla 6:0 a 6:1. Nasadená jednotka dovolila piatej nasadenej súperke prvú víťaznú loptičku až v druhom sete, keď ich už sama mala na konte 27... Americká tenistka sa po 48 minútach tešila z hladkého víťazstva 6:0 a 6:1. Pre Williamsovú, ktorá triumfovala na Roland Garros v roku 2002, to bude v Paríži druhé singlové finále.

"Bola som od začiatku plne koncentrovaná, pretože som vedela, že mám silnú súperku. Ale išla som za svojím cieľom a chcela som vyhrať každú jednu loptičku. Teším sa na finále a dúfam, že predvediem svoj najlepší tenis. Nebola som tu v Paríži v singlovom finále už 11 rokov, a tak si to chcem užiť," povedala po stretnutí v TV rozhovore spokojná víťazka.

ženy - dvojhra - semifinále:
Victoria Azarenková (3-Biel.) - Maria Šarapovová (2-Rus.) 1:6, 6:2, 4:6,
Serena Williamsová (1-USA) - Sara Erraniová (5-Tal.) 6:0, 6:1
 

Vyberte región